top of page
Çevre Dostu Binalar

Çevre Dostu YeÅŸil Binalar DerneÄŸi
ÇEDBÄ°K

 

DerneÄŸimiz

 

Çevre Dostu YeÅŸil Binalar DerneÄŸi, 2007 yılında kurucu baÅŸkanımız Sn. Ali Nihat GökyiÄŸit önderliÄŸinde bir araya gelen 25 kurucu üyeyle kurulmuÅŸtur. Bugün 100'ü aÅŸkın üyemiz tarafından desteklenmekteyiz. 

​

Çevre Dostu YeÅŸil Binalar DerneÄŸi, ekolojik sorunların arttığı günümüzde, bütüncül bir yaklaşım ve ekolojik duyarlılıkla inÅŸa edilmiÅŸ bina ve yerleÅŸimler aracılığıyla daha saÄŸlıklı yaÅŸam ortamlarına kavuÅŸacağımız inancıyla hareket etmektedir.

Bina ve yerleÅŸimleri çevresel etkilerine göre deÄŸerlendiren sistemler, hedeflenen yeÅŸil dönüÅŸüm sürecinde etkili bir araçtır. Yapı sektörünün tüm paydaÅŸları için bir çatı kuruluÅŸ olma hedefiyle hareket eden dernek, bu alanda ulusal ve uluslararası geliÅŸmeleri takip eder.

​

Çevre Dostu YeÅŸil Binalar DerneÄŸi, toplumsal farkındalığı arttırmak ve yapı sektörünü sürdürülebilir ilkeler ışığında üretim yapmaya teÅŸvik etmek amacıyla eÄŸitimler, paneller, konferanslar düzenlemektedir ve yerel yönetimler, üniversiteler, kamu ve özel sektörlere örnek projeler ve çalışma modelleri geliÅŸtirmekte ve yaygınlaÅŸtırılması için çalışmaktadır. ÇEDBÄ°K, bugün sürdürdüÄŸü çalışmalarla Türkiye'nin sürdürülebilir kentsel dönüÅŸüm, enerji verimliliÄŸi ve yeÅŸil bina konularında bilinçlendirilmesine önemli katkılarda bulunmaktadır.

Misyonumuz

 

Yapı sektörünün sürdürülebilir ilkeler ışığında geliÅŸmesine ve pazarın dönüÅŸümüne öncülük etmek.

 

Vizyonumuz

Mevcut yapı ve yerleÅŸimlerin sürdürülebilirlik ilkelerine uygun olarak dönüÅŸtürülmüÅŸ olduÄŸu ve yeni yapı ve yerleÅŸimlerin bu ilkeler ışığında tasarlanıp uygulandığı bir Türkiye.

Hedeflerimiz

Yüksek verimli, saÄŸlıklı ve konforlu bina kültürünün yaygınlaÅŸması ve yapı sektörü için eÄŸitim, danışma, araÅŸtırma ve geliÅŸtirme odağı olmak.
Yapı sektörü paydaÅŸlarıyla iÅŸbirlikleri kurmak ve birleÅŸtirici rol üstlenmek.

Yapılı çevre karbon bütçesinin hesaplanması, gömülü karbon ayak izinin azaltılmasını saÄŸlamak, eko-malzeme ve servislerinin toplam yaÅŸam döngüsünün ve gömülü enerjisinin hesaplanması

Sürdürülebilir binaların belgeleme programlarının geliÅŸtirilmesi, uygulanması ve enerji verimli / sürdürülebilir bina belgelerinin finansal araçlara dönüÅŸtürülmesi

Kurulumuz

Yönetim Kurulu


Yönetim Kurulu BaÅŸkanı

​

Yönetim Kurulu BaÅŸkan Yardımcıları

​

​

​

Yönetim Kurulu Saymanı

​

Yönetim Kurulu Sekreteri

​

Yönetim Kurulu Üyeleri

​

Mehmet Sami Kılıç - Turner

​

Dr. Emre Ilıcalı -  Altensis

Arda Moltay - Mimta

BuÄŸrahan Åžirin -  HPP Mimarlık

​

Zeynep Savcı Özgüven - Özgüven Mimarlık

​

M. Haluk Sur -  Bireysel

​

Ebru Ünver Karaer - Ä°ltay Mimarlık

Bora Yücel - EE Ä°stanbul

Muzaffer Emiroğlu - DBS Mimarlık

​

Organizasyon
Şeması

Organizasyon Åžeması için tıklayınız. 

 
 

Başkan'ın Mesajı

 

YeÅŸil Bina sistemlerinin Türkiye’deki çatı derneÄŸi olan ÇEDBÄ°K'in geçmiÅŸten gelen tecrübesi ile bu dönemde de önemli projelere imza atacağına eminiz. Özellikle sertifika sistemlerinin yaygınlaÅŸması, sertifikalı binaların artması ve en önemlisi bilincin artması gibi ana hedefleri dikkate alarak derneÄŸin üye bazlı büyümesini hedeflemekteyiz. Gelecekte yaÅŸanabilir bir dünya için bölgemizde yapı sektöründe yapabileceÄŸimiz tüm projeleri aktif hale getirmek, her üyeyi bu çalışmalara dahil etmek, yerel ve genel yönetimle çalışmaları büyütmek, gibi hedeflerimiz ile tüm arkadaÅŸlarımızla çalışacağız. Özellikle B.E.S.T yeÅŸil bina sertifika sistemi ile baÅŸlayan yolculuÄŸumuz YeS-TR ile devam edecek ÅŸekilde gerekli tüm alt yapıyı hazırlıyor. Bu konuda geçmiÅŸ tecrübelerle daha güncel bir sistem sayesinde Türkiye’de yeÅŸil bina sayısını arttırmak hedefindeyiz. Böylece gelecekte yaÅŸanabilir ve sürdürülebilir bir Türkiye için bina bazında üzerimize düÅŸen görevi en iyi ÅŸekilde ÇEDBÄ°K Yönetim Kurulu Üyeleri baÅŸta olmak üzere ÇEDBÄ°K Üyeleri ile beraber yerine getireceÄŸiz. 

Mehmet Sami Kılıç_edited.jpg
bottom of page